【東京大学校友会/卒業生室主催】 特別講演会”インドと日本の架け橋”

開催日時:2018年 6月 27日 (水曜日)   6:00 -  7:30

東京大学校友会特別講演会(第3回)UTokyo Alumni Association Special Lecture Meeting Vol.3

講演会“インドと日本の架け橋”

Lecture Meeting "Bridge between India and Japan"

インドと日本双方の精神文化への深い理解にもとづくお話しを、会場との質疑を交えて伺う機会といたします。

It will be an invaluable opportunity to listen to his talk based on his deep understanding of both India and Japan by means of questions and answers.

☆日時:2018年6月27日(水)18:00~19:30    (開場17:30)

Date/time:Wednesday, June 27, 18:00~19:30               (Door open at 17:30)

☆場所:本郷キャンパス東洋文化研究所 3階 大会議室

Venue:Conference Room on the 3rd floor, Institute for Advanced Studies on Asia

☆使用言語:英語 Lecture will be presented in English.

☆参加費無料 Free of charge

☆主催:東京大学校友会/東京大学卒業生室Hosted by UTokyo Alumni Association/ UTokyo Alumni Office

☆協賛:インド赤門会、インド留学生会(UTISA)

Supported by UTokyo Alumni Association of India,

University of Tokyo Indian Students' Association

☆参加のお申し込みはこちら Registration from here

講演者情報

シュリクリシュナ・クルカルニ/Shrikrishna Kulkarni

国父マハトマ・ガンジーの曾孫。デリー大学工学部卒業後、
1991年東京大 学大学院工学系電気工学専攻修了。
ハーバード・ビジネス・スクールでも学ぶ。
ファナック やパナソニックのインド法人のCEOなどを経て、
現在Indian Institute of Management, Calcutta理事長。
2012年、インド赤門会設立とともに初代会長。
本年、再度会長に就任し、東京大学だけではなく日本とインドの学生交流や学術交流にご尽力いただいている。
日本留学中、少林寺拳法を修練され、また曾祖父ガンジーの思想を受け継ぎ、インドを歩いて縦断する“Walk of Hope”の体験を語っておられる。

A great grandson of National Father Mahatma Gandhi.
After graduating Delhi College of engineering, he obtained a master degree in Faculty of Electrical Engineering, the University of Tokyo.
Also studied at Harvard Business School.
After acting as CEO of Fanuc India and then Panasonic India,
he is currently the Chairman of the Board of Governors at Indian Institute of Management, Calcutta.
Selected as the first President of Indo Akamon-kai in 2012 and as the 3rd President in 2018.
Have greatly contributed to student/academic exchanges between India and Japan including UTokyo.
Once talked about his unique experiences such as practicing Shorinji-Kempo during studying in Japan,
inherited his great grandfather Gandhi’s principles, and “Walk of Hope” through which he traversed India longitudinally on foot.

■お問い合わせ

東京大学校友会/東京大学卒業生室